Tehnologie


Avantajele tehnologiei laser in medicina dentara

Tehnologia continua sa ne transforme viata in fiecare zi. Medicii stomatologi din toata lumea utilizeaza lasere dentare, instrumente de ultima generatie, pentru a avea grija de sanatatea orala a pacientilor. Cu ajutorul laserului, medicii dentisti pot trata cu usurinta numeroase afectiuni dentare obisnuite intr-un mod bland, minim invaziv.

Laser WaterLase iPlus 2.0

La clinica stomatologica WhiteLines am ales sa folosim sistemul multi-premiat Waterlase, de la BIOLASE. Este o alternativa sigura si blanda la instrumentele dentare traditionale. Waterlase foloseste energie cu laser si spray de apa. Astfel, poate efectua multe proceduri fara o lovitura sau un burghiu.

Motor endo multifunctional cu apex locator incorporat

La clinica stomatologica White Lines, am ales sa simplificam tratamentele endodontice prin utilizarea unui motor endodontic de ultima generatie, cu apex locator integrat direct in motor. Apex locatorul este integrat in premiera in capul motorului, si nu prin anse care sa vina in contact cu acul, astfel precizia este maxima. Motorul endo multifunctional cu apex locator incorporat prezinta toate caracteristicile si functiile sistemelor avansate, inclusiv reciprocare, totul intr-un singur motor foarte compact, fara fir.

Aparat radiologic retroalveolar Instrumentarium

Instrumentarium este compania finlandeza lider in echipamente de radiologie panoramica dentara. Sistemele de radiologie intraorala de la Instrumentarium se remarca prin simplitatea, usoara manevrabilitate si eficienta. Intre beneficiile pentru pacienti, mentionam doza redusa de radiatie (cu 90% mai scazuta decat doza pentru film radiologic), timpul de expunere de 0.02 - 0.12 sec si claritatea deosebita a imaginii (1.6 - 2.3 milioane pixeli). In plus, dimensiunile reduse permit pozitionarea sa cu usurinta, prin intermediul unui magnet special, pe tubul oricarui aparat de radiologie intraorala.

Aparat ultrasunete P5 Newtron XS - Satelec

Detartrajul cu ultrasunete se realizeaza cu P5Newtron XS, un echipament care genereaza vibratii cu frecvente intre 25000 si 40000 de Hz. Vibratiile produse disloca depunerile de tartru eficient si non invaziv. Astfel, suprafata dintelui ramane intacta iar smaltul dentar nu este afectat. P5Newtron este cel mai recent generator cu ultrasunete piezoelectric de la Satelec. o tehnologie puternica, P5 Newtron prezinta performante superioare in comparatie cu orice instrumente ultasonice. Amplitudinea de oscilare a planului unic poate fi ajustata cu tehnologia Newtron, care asigura o vibratie constanta, lina si puternica in timpul tratamentului.

Microscop endodontic
Leica M320

Folosind microscopul dentar Leica M320 in clinica stomatologica White Lines, consolidam relatia de incredere cu pacientii. Camera full HD ne permite sa explicam procedurile prin intermediul imaginii video sau live. Ulterior, transferam datele in dosarul pacientului, pentru o documentare completa. Microscopul dentar ne sprijina in atingerea obiectivului de a oferi rezultate chirurgicale excelente. Ofera calitate optica premium pentru imbunatatirea vizualizarii detaliilor anatomice fine. In plus, pozitia ergonomica ne permite sa lucram confortabil si sa finalizam tratamentele prompt, in cele mai bune conditii.

Laser Dioda 10W Biolase

In cadrul clinicii stomatologice White Lines, folosim laserul cu dioda 10W Biolase pentru 3 tipuri distincte de tratamente: tesut moale, albire, biostimulare/terapia durerii. Pentru ca are mai multa putere, permite obtinerea de rezultate mai bune sim ai rapide, atat in terapia durerii, cat si in albire. Ofera de asemenea, micro-pulsurile cele mai scurte si puternice pe care un laser cu dioda le poate avea. Una dintre cele mai promitatoare inovatii ale stomatologiei cu laser este ca poate face mai mult, cu mai putin anestezic si cu un prejudiciu cat mai redus adus tesutului. Laserul cu dioda 10W introduce ComfortPulse, o inovatie patentata BIOLASEĀ® care ofera o oscilatie controlata a energiei din dioda asupra tesutului, urmata de un "downtime" pentru a permite tesutului sa raspunda pozitiv.

Centrifuga clinica digitala PRP

Plasma bogata in plachete (PRP) in chirurgie dentara si orala: de la vindecarea plagilor pana la regenerarea oaselor Plasma bogata in plachete (PRP) este o noua abordare pentru regenerarea tesuturilor si constituie un adjuvant valoros pentru a stimula vindecarea in numeroase proceduri in chirurgia dentara si orala. PRP deriva din centrifugarea sangelui propriu al pacientului si contine factori de crestere care influenteaza vindecarea ranilor. Plasma joaca astfel un rol important in mecanismele de reparare a tesuturilor. Utilizarea PRP in practica chirurgicala ofera rezultate benefice, reducand sangerarea si imbunatatind vindecarea tesuturilor moi si regenerarea oaselor. Studiile au dovedit rezultate favorabile in ceea ce priveste aplicarea PRP la multe proceduri chirurgicale dentare si orale (chirurgie parodontala, chirurgie implantara, extractii ale dintilor,. In clinica stomatologica WhiteLines, folosim Centrifuga PRF/PRP DragonLab. Aceasta ne ajuta sa valorificam prompt si in siguranta toate beneficiile plasmei, atat pentru grabirea vindecarii tesuturilor moi, cat si pentru regenerarea oaselor.

KaVo OP 3D

KaVo OP 3D ofera excelenta imagistica pentru o varietate de scenarii. Este o platforma completa de radiografie care ofera functii usor de utilizat pentru a obtine imagini dentare pe intregul flux de lucru. Programele sale de imagistica sunt versatile si interfata utilizatorului este intuitiva. In cadrul clinicii stomatologice White Lines, este folosita cu succes de catre medici stomatologi, ortodonti si chirurgi maxilo-faciali.

Piezotome 2 Aparat
Piezochirurgie Acteon Satelec

Echipament piezo-ultrasonic, cu lumina LED care combina 2 functii diferite detartraj si chirurgie osoasa. Se utilizeaza pentru osteotomii, osteoplastii, extractii, sinus lift, etc. Are o putere de taiere exceptionala, limitata insa la tesuturile dure, fiind inactiv pe tesuturile moi. Satelec, pionierul generatoarelor piezoelectrice cu ultrasunete pentru uz stomatologic, a demonstrat deja superioritatea dispozitivelor sale in chirurgia dentara pre-implant: precizie, vizibilitate, confort si taiere selectiva.

Unitul dentar
Planmeca Sovereign

Confortul pacientilor si siguranta tratamentelor dentare pe care le realizam sunt principalele noastre preocupari la clinica stomatologica White Lines. De aceea, pentru procedurile chirurgicale, dar si pentru alte tratamente complexe, amales unitul dentar Planmeca Sovereign. Acesta se adapteaza perfect la orice pozitie de lucru si la orice tip de pacient, datorita miscarilor complet motorizate ale componentelor unitului dentar. Astfel, unitul poate fi adus in pozitia orizontala sau in pozitie verticala, dimensiunea spatarului poate fi reglata automat, la fel si pozitia tetierei si a sprijinului pentru picioare.