Cosmetica dentara

CE ESTE COSMETICA DENTARA?

Progresele tehnologice ale materialelor dentare, cu aspect natural, fac ca tratamentele stomatologice cosmetice de astazi sa fie mai durabile si mai previzibile decat in trecut. In clinica stomatologica White Lines, medicii nostri stomatologi folosesc tehnici mai conservatoare pentru a pastra cat mai mult din structura naturala a dintilor, in functie de situatia clinica specifica.

De asemenea, medicii stomatologi pot utiliza tehnologii moderne precum laserul pentru a efectua proceduri necesare tratamentelor cosmetice chiar în cabinet - fara a fi nevoie de trimiteri catre alti specialisti. Acest fapt face ca proceduri complexe precum ar fi transformarile de zambet sa fie mai confortabile si mai convenabile pentru pacienti si ajuta la reducerea timpului de recuperare.

 • Fatetele dentare

  Fatetele sunt invelisuri subtiri, confectionate la comanda, care acopera suprafata frontala a dintilor. Lipite/cimentate pe partea din fata a dintilor, acestea le pot schimba culoarea, forma, dimensiunea sau lungimea. Fatetele pot fi realizate din compozit, ceramica sau zirconiu. Fatetele ofera o abordare conservatoare a schimbarii culorii sau formei dintilor in comparatie cu coroanele, dar procesul nu este reversibil. Rezultatul lor este adesea denumit zambet de Hollywood.

 • Redimensionarea gingiilor

  Remodelarea gingiilor poate imbunatati un zambet gingival in care dintii par prea scurti sau linia gingiilor este neuniforma. Procedura presupune indepartarea unei cantitati mici de tesut gingival – uneori este necesara si remodelarea osoasa adiacenta pentru un rezultat estetic. Gingia reconturata se poate realiza la un singur dinte sau la mai multi dinti in functie de necesitate, reusind astfel o expunere mai mare a suprafetei dintilor cu un efect de zambet larg si natural.

 • Grefele de gingie

  Radacinile dintilor care sunt expuse datorita recesiunii gingivale pot fi sensibile la alimentele sau lichidele calde si reci si fac ca dintii sa para prea lungi. Recesiunea gingiilor te poate expune riscului de a dezvolta o carie pe radacina dintelui si poate duce la resorbtia osului, ducand in cele din urma la mobilitate dentara si pierderea dintilor. Grefele de tesut conjunctiv, care sunt prelevate in general de la nivel palatinal, pot opri recesia gingivala si pierderea osoasa si pot imbunatati estetica liniei gingivale.

 • Transformarea completa a zambetului - Smile Makeover

  Procesul de Smile Makeover - adica refacerea completa a zambetului - implica o evaluare cuprinzatoare a esteticii zambetului tau, pentru a-ti imbunatati aspectul general. Pentru a obtine un zambet minunat, se poate folosi o combinatie de tehnici dentare, cum ar fi fatetele dentare, implanturile dentare, reconturarea gingivala si albirea dintilor. Fatetele si coroanele din portelan corecteaza dintii strambi, o linie inegala a gingiilor, cat si alte probleme stomatologice, cum ar fi dintii ciobiti, uzati și decolorati. Medicii stomatologi specializati in estetica dentara pot obtine o transformare dramatica a zambetului unei persoane, dar si a sanatatii orale generale. Procedura trebuie sa fie planificata cu atentie - insa tratamentul elaborat merita, in cele din urma. Un zambet frumos si sanatos intareste increderea in sine si e o fereastra deschisa catre suflet.

ALBIREA DINTILOR


Cu totii visam la un zambet luminos. Ei bine, astazi exista o gama variata de sisteme de albire a dintilor, incluzand pastele de dinti, benzile de albire disponibile in comert cat si gelurile de albire obtinute de la dentist. Insa albirea nu este pentru toata lumea. Este ideala pentru persoanele care au dintii si gingiile sanatoase. Persoanele cu tonuri de galben ale dintilor - spre deosebire de tonurile de gri - raspund cel mai bine.

Albirea dintilor se poate realiza in cabinetul stomatologic sau la domiciliu. Ambele optiuni de albire a dintilor folosesc agenti de albire pe baza de peroxid. Sistemele de acasa contin peroxid de la 3% pana la 20% (carbamide sau peroxizi de hidrogen). Sistemele de albire a dintilor din cabinet contin peroxizi in cantitati mai mari, de la 15% la 43%.

In general, cu cat tii o solutie mai puternica pe dinti, cu atat dintii devin mai albi. Cu toate acestea, cu cat este mai mare procentul de peroxid din solutia de albire, cu atat ar trebui sa fie mai scurt intervalul de aplicare pe dinti. Mentinerea gelului mai mult timp fata de cel indicat de producator va deshidrata dintele si va creste sensibilitatea acestuia.

Albirea dintilor realizata in clinica stomatologica White Lines iti poate face dintii mai stralucitori, mai repede. Solutia de albire este mult mai puternica decat cea din kiturile de la domiciliu. De asemenea, caldura, lumina, tehnologia laser sau o combinatia acestora sunt utilizate pentru a accelera si intensifica procesul de albire.

Pentru a pastra aspectul alb si stralucitor al dintilor pentru cat mai mult timp, evita alimentele ai băuturile bogate in acizi si tanin, cum ar fi:

 • Ceaiuri negre si cafea

 • Vin alb si rosu

 • Bauturi sportive

 • Bauturi carbogazoase (de culoare inchisa si de culoare deschisa)

 • Fructe de padure si alte alimente puternic colorate

 • Sosuri (soia, rosii, coacaze)

Mai multe servicii

Parodontologie

Boala parodontala sau a gingiilor este o infectie a tesuturilor si oaselor de sustinere care mentin dintii pe pozitie...

Chirurgie orala

Integritatea dintilor unui pacient este, in egala masura, o chestiune de sanatate orala si una estetica...

Implantologie

Progresele tehnologice ale materialelor dentare, cu aspect natural, fac ca tratamentele stomatologice cosmetice...