Participari la congrese si cursuri de pregatire profesionala:

  • Prima Scoala Internationala de Vara de Endodontie din Romania - 2014, Timisoara, Romania

  • Laser EPIC 10-Biolase Hands On Training - 2014, Bucuresti, Romania

  • Curs avansat de chirurgie endodontica - dr. Arnaldo Castelucci - 2015, Bucuresti, Romania

  • Smart Endo Days - 2016, Timisu de Jos, Romania

  • Terapie laser in Stomatologie - Laser Therapy in Dentistry - 2016, Aachen University, Germania

  • Aspecte biologice inedite in endodontie si stomatologie restaurativa - Dr. Domenico Ricucci - 2016, Timisoara, Romania

  • Curs Endodontic Master Series I - 2017, Bucuresti, Romania

  • Curs de micro-chirurgie endodontica - Micro Surgical Endodontics - dr. Arnaldo Castellucci - 2018, Florenta, Italia

  • Curs Endodontic Master Series II - 2019, Bucuresti, Romania

Medic specialist endodont

Dr. Alexandra Margine

Cati dintre noi se gandesc la un zambet ca la o carte de vizita? De fapt, cand vezi prima data o persoana zambind, tocmai ai inceput sa o cunosti. In primul rand, prin zambet ii poti determina stilul de viata si atentia pe care o acorda sanatatii. Atunci cand privim modul in care zambeste, putem percepe emotiile si increderea de sine. Mai mult decat atat, starea dentara a cuiva influenteaza viata sa sociala - un zambet comunica mai mult decat pot spune cuvintele. Constientizarea acestui lucru m-a facut sa aleg cursurile Facultatii de Medicina Dentara "Carol Davila", Bucuresti, in anul 2008.

Inca din primii ani de facultate am avut oportunitatea sa lucrez in diferite medii profesionale. Am facut cunostinta cu toate ramurile stomatologiei si am ales endodontia. Consider ca meticulozitatea si atentia pe care le cere aceasta se potrivesc perfect atat cu personalitatea mea, cat si cu abordarea mea profesionala.

Specializarea mea in endodontie a inceput in anul 2014, dupa absolvirea facultatii. Am ales sa imi completez studiile si cu un mastership in tratamente stomatologice LASER. Consider ca tratamentele profesionale trebuie asistate, astazi, de cea mai noua tehnologie in domeniu. Particip continuu la congrese si cursuri de pregatire profesionala.

Cred ca in timpul tratamentului este esentiala mentinerea unei interactiuni permanente cu pacientul. Dedicarea si empatia sunt la fel de importante pentru a crea o relatie bazata pe incredere.

Imi petrec timpul liber in natura, iar muntele reprezinta o sursa de energie pentru mine. Dar daca vremea nu este potrivita, oricand imi regasesc echilibrul pe salteaua de yoga, aceasta devenind un stil de viata pentru mine, nu doar un sport.
Namaste!